Ένας Υπερήρωας (μερικές φορές αναφέρεται και ως σούπερ-ήρωας), είναι ένας ηρωικός χαρακτήρας που φοράει στολή, που έχει υπερφυσικές ή υπεράνθρωπες δυνάμεις και που είναι αφιερωμένος στην καταπολέμηση του εγκλήματος, την προστασία των πολιτών και συνήθως μάχεται δυνατούς και φοβερούς κακούς. Κάποιοι μακροχρόνιοι Υπερήρωες όπως ο Σούπερμαν (Superman), Μπάτμαν (Batman), Σπάιντερμαν (Spider-Man), Γουόντερ Γούμαν (Wonder Woman), Captain America και Iron Man έχουν ένα αρχείο εχθρών με πολλούς κακοποιούς. Η λέξη “υπερήρωας” χρονολογείται τουλάχιστον από το 1917.

Στην Ελλάδα οι εκδόσεις Στέλιου Ανεμοδουρά κυκλοφορούν το Ιπτάμενο Βέλος, τον Πλανητάνθρωπο. Ο Πλανητάνθρωπος είναι ένας άτρωτος υπερήρωας στους ουρανούς της Ν. Υόρκης με υπερφυσική δύναμη που μπορούσε να πετά. Υπερφυσικές δυνάμεις που της απέκτησε μετά την επίσκεψή του σε διαστημόπλοιο σε ένα μακρινό πλανήτη. Ο εικονογράφος των περιοδικών αυτών είναι ο Βυρων Απτόσογλου και το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε το 1962.

Καμπανάς και marvel comics

Oι Εκδόσεις Καμπανάς αναδημοσιεύουν αμερικάνικα παιδικά κόμικς Marvel Comics με τις περιπέτειες και τα κατορθώματα Υπερηρώων.

Έτσι γνωρίζουμε μέσα από τα τέυχη τον Hulk, Fantastic Four, Dare devil, Batman, Captain America, Venom, Θορ, Μις Μάρβελ, Μαστερ Κουγκ Φου, οι Εκδικητές, τη Σπάιντερ-Γούμαν, τον Σπάιντερ Μαν, όλοι οι Υπερήρωες με διαφορετικές δυνάμεις και στολές.