Αγόρι

Το Αγόρι (αρχικά: Δυναμικό Αγόρι) είναι εβδομαδιαίο ελληνικό περιοδικό κόμικς. Εκδόθηκε ως Δυναμικό Αγόρι από τις 26 Ιουλίου του 1975 έως τις 19 Μαΐου του 1987, και ως Αγόρι από τις 20 Μαΐου του 1987 έως τις αρχές της δεκαετία του 1990, από τις Εκδόσεις 2001.

Στο περιοδικό παρουσιάσθηκαν σειρές κυρίως βρετανικών, ισπανικών και αμερικανικών κόμικς, όπως Battle Picture Weekly, Valiant, Tigerκαι Lion της Fleetway Publications, με χιουμοριστικά αποσπάσματα (strip) από τις Whizzer and Chips, IPC Media, Selecciones Ilustradas, Editorial Bruguera, 2000 AD και οδηγό της έκδοσης τις ιστορίες του Ελ Ζαμπάτο, του Δικαστή Ντρεντ και του Roy of the Rovers που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Το περιοδικό συνοδευόταν συνήθως και από αφίσες, σιδερότυπα κ.ά. Υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού ήταν ο Νικόλαος Δεληγιώργης.

Κατερίνα

Η Κατερίνα είναι εβδομαδιαίο ελληνικό εφηβικό περιοδικό που κυκλοφόρησε το 1973. Είναι ένα από τα μακροβιότερα έντυπα του είδους, καθώς η έκδοσή του συνεχίζεται μέχρι και σήμερα από τον εκδοτικό οίκο Ανεμοδουρά. Η Κατερίνα ήταν το πρώτο εβδομαδιαίο περιοδικό σε μέγεθος τσέπης, και ασχολείται με το star system, με θέματα μόδας, ομορφιάς, σχέσεων και υγείας. Το εβδομαδιαίο περιοδικό βασιζόταν στα θέματα που απασχολούσαν τους εφήβους. Περιλάμβανε ακόμα πληθώρα κόμικς που απευθύνονταν σε νεαρά κορίτσια, μυθιστορήματα σε συνέχειες, παιχνίδια, μόδα, κατασκευές και άλλα. Βασικός συντελεστής του περιοδικού υπήρξε από την αρχή η Κατερίνα Ρώσσιου-Ανεμοδουρά, σύζυγος του Γιώργου Ανεμοδουρά (γιου του Στέλιου Ανεμοδουρά).