Πολλά κινηματογραφικά και τηλεοπτικά παιχνίδια που κυκλοφορούν ακόμα και σήμερα είναι συλλεκτικά και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, αφού υπάρχουν μινιατούρες για συλλέκτες και παιχνίδια για παιδιά.

Ο Mickey Mouse διπλός χορευτής, είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο παιχνίδι. Μόνο δύο τέτοια παιχνίδια έχουν επιβιώσει μέσα στα χρόνια στον κόσμο. Κατασκευάστηκε στη Γερμανία απ΄την εταιρεία Wilhelm Krauss το 1931.

Η πλατφόρμα της βάσης του είναι 2.75Χ7.25’’και είναι από κασσίτερο όπως και οι φιγούρες του ήρωα. Και οι δύο φιγούρες είναι ακριβώς το ίδιο σχέδιο.Τα χέρια τους ενώνονται στους αγκώνες, ενώ τα πόδια τους στα ισχία και τα γόνατα. Στη μιά πλευρά υπάρχει ένας τροχός με μια μανιβέλα και στη πίσω πλευρά του παιχνιδιού υπάρχει μια μεταλλική ράβδος. Οι δύο Mickey Mouse είναι προσαρμοσμένοι σε κάθετες μεταλλικές ράβδους που είναι στη πλάτη τους.Με το γύρισμα της μανιβέλας δίνεται κίνηση στις φιγούρες. Αυτή η κίνηση πάνω-κάτω δίνει την εντύπωση ότι οι δύο αυτοί ήρωες χορεύουν.

Ένα τσίγκινο κουρδιστό παιχνίδι σε πολύ καλή κατάσταση, κατασκευασμένο από τη γερμανική εταιρεία Schuco το 1930, το οποίο αναπαριστά τον Τσάρλι Τσάπλιν.

Εχει ύψος 16,5 εκατοστά και είναι κουρδιστό με μηχανικά μέρη που επιτρέπουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι να κουνιέται. Για την εποχή του μία τέτοια κατασκευή με τόσο μικρά μηχανικά μέρη ήταν σπάνια.

Βρίσκεται στο αυθεντικό εικονογραφημένο κουτί με καπάκι.

Το ίδιο ακριβώς παιχνίδι μπορεί κανείς να το δει και στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας του Λονδίνου.

Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι της αγγλικής εταιρείας Waddington’s, το οποίο κατασκευάστηκε το 1967.

Είναι εμπνευσμένο από την επιστημονικής φαντασίας τηλεοπτική σειρά “Captain Scarlet and the Mysterons”, που βγήκε στον αέρα στην Αγγλία το 1960.