Μια τσίγκινη άμαξα κατασκευασμένη στη Γερμανία περίπου το 1885. Δεν έχει εξακριβωθεί ποια είναι η κατασκευάστρια εταιρεία. Προέρχεται είτε από τη Lutz είτε από τη Rock & Graner.

Η Lutz και η Rock & Graner ήταν εταιρίες που έφτιαχναν τα πιο όμορφα παιχνίδια με ειδικότητα στα τρένα, στις βάρκες, στις άμαξες και στους φούρνους μαγειρικής σε μορφή παιχνιδιού. Στα άλογα που χρησιμοποιούσαν για τις άμαξες που κατασκεύαζαν τοποθετούσαν γνήσιο δέρμα αλόγου για να είναι η εμφάνιση και η υφή πιο εντυπωσιακή.

Ένα πολύ σπάνιο penny toy της γερμανικής εταιρείας Meier, που αναπαριστά τον Άγιο Βασίλη να τραβάει ένα έλκηθρο.

Ο Άγιος Βασίλης σε λιθογραφία, με λευκά γένια και μουστάκι, φοράει γκρι ρόμπα με γούνινες λεπτομέρειες.

Τραβάει από χρυσές χειρολαβές ένα κόκκινο έλκηθρο με ένα πλεκτό καλάθι για καραμέλες με συρόμενο καπάκι κι ένα πράσινο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το συγκεκριμένο είναι το μοναδικό στον κόσμο που έχει διασωθεί με το αυθεντικό τσίγκινο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ένα κουρδιστό τσίγκινο τρενάκι λούνα παρκ της αμερικάνικης εταιρείας J. Chein & Co. λιθογραφημένο, με τυπωμένα περίπτερα για Hot Dog, μαλλί της γριάς, ποπ κόρν κι ένα επιβατικό αυτοκίνητο.

Κατασκευάστηκε περίπου το 1950. Αντιπροσωπεύει τη χρυσή εποχή των τσίγκινων αμερικανικών παιχνιδιών, που γοητεύουν τους συλλέκτες.

Η J. Chein & Co. ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1903 και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αμερικανικής εταιρείας που αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή της λόγω της ανάπτυξης των παιχνιδιών από την Ιαπωνία.