Τα περισσότερα παιχνίδια αναπαριστούν τη ζωή των μεγάλων και αποτελούν καθρέφτη της κοινωνίας και του πολιτισμού. Μινιατούρες από κάθε υλικό και σε πολλά διαφορετικά μεγέθη κατασκευάστηκαν ως συμπληρωματικά παιχνίδια, για να παίζουν λ.χ. οι κούκλες ή οι στρατιώτες, αλλά και για να εκπαιδεύονται τα παιδιά. Επίσης οι μινιατούρες είναι κατάλληλες για παιδιά που πρέπει να ταξιδέψουν χωρίς να αποχωριστούν τα παιχνίδια τους.. Σήμερα πολλές εταιρείες παιχνιδιών συνεχίζουν να κατασκευάζουν μινιατούρες για διοράματα και συλλέκτες.

To Doll House είναι ένα κουκλόσπιτο της αγγλικής εταιρείας Mettoy στο αυθεντικό κουτί του. Λιθογραφημένο τσίγκινο κτήριο με πλαστικά μέρη και ξεχωριστό κήπο.

Η εσωτερική διακόσμηση είναι κλασσική της δεκαετίας του 1960, οπότε και κατασκευάστηκε, ενώ η επίπλωση περιλαμβάνει τηλεόραση, γωνιακή μπανιέρα κι έπιπλα βεράντας. Η Mettoy είναι πιο διάσημη για τα Corgi toys, αλλά και για τα μεταλλικά παιχνίδια που κατασκεύαζε από το 1930.

Πρωτοποριακό παιχνίδι που έδινε τη δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο εκτός γηπέδου με μικρής κλίμακας ποδοσφαιριστές, στο μέγεθος που ήταν συνήθως τα στρατιωτάκια.

Οι δύο ομάδες είναι η Tottenham Hotspur και η Aston Villa και βρίσκονται στα κουτιά τους, του 1930. Από την αγγλική εταιρεία WBritain.

Μιας γερμανικής κατασκευής σχολική αίθουσα κυρίως από ξύλο, η οποία χρονολογείται στη δεκαετία του 1900.

Οι τοίχοι έχουν ταπετσαρία, το πάτωμα έχει ζωγραφισμένα «πλακάκια», τα θρανία είναι τσίγκινα και κοιτούν προς το μαυροπίνακα με τις κιμωλίες και την «έδρα» του δασκάλου. Οι μαθητές-κούκλες, έχουν πορσελάνινα κεφάλια και είναι ντυμένα με τα αυθεντικά τους ρούχα.