Στην ελληνική αγορά δεν είναι διαδεδομένη η διάκριση σε toys και games. Με τη δεύτερη λέξη εννοούμε κυρίως τα επιτραπέζια παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό και παίζονται συνήθως πάνω σε ένα τραπέζι. Τα υλικά της κατασκευής πλαστικές ή τσίγκινες φιγούρες, χάρτινο ή ξύλινο ταμπλό κ.λ.π.

Το Toy Town RR είναι ένα πολύ σπάνιο επιτραπέζιο penny toy της γερμανικής εταιρείας Spear und Sohne για την αμερικανική εταιρεία Parker Brothers Inc., γνωστή για τη Monopoly.

Το παιχνίδι είναι ένα σετ του 1907 στο αυθεντικό κουτί του, το οποίο περιλαμβάνει ένα χρωμολιθογραφικό σχέδιο σε ρολό με την διάταξη του σταθμού και συναρμολογούμενα τμήματα από χαρτόνι, όπως ο σταθμός, η ατμομηχανή, το υπόστεγο, το σπίτι και τρεις χάρτινες ζωγραφιστές φιγούρες με ξύλινη βάση και άμαξες penny toys.

Πρόκειται για παιχνίδι που ανήκε στη συλλογή του μεγάλου συλλέκτη David Pressland.

Το Lotto de Dauphin είναι ένα γαλλικό παιχνίδι του 19ου αιώνα, το οποίο έχει ξύλινες σανίδες με αριθμούς και κουτάκια με τα απαραίτητα πιόνια, για να μαρκάρει κάθε παίκτης τα νούμερά του.

Είναι αποθηκευμένα στο αυθεντικό ξύλινο κουτί που ανοίγει συρόμενο. Το παιχνίδι αυτό επινοήθηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Λουδοβίκου ΙΣΤ’ (1774-1792) για το γιο του Dauphin και ήταν πολύ διαδεδομένο στη Γαλλία.

Είναι ένα γαλλικό παιχνίδι του 19ου αιώνα που ονομάζεται “Jeu des montagnes de la terre”. Αυτό μεταφράζεται ως «παιχνίδι των βουνών της Γης».

Το συγκεκριμένο έχει το σήμα του κατασκευαστή E.G. Το παιχνίδι αυτό αποτελείται από μια υδρόγειο σφαίρα που είναι καλυμμένη από χαρτί και βρίσκεται στο κέντρο και από ατμοκίνητα ιστιοπλοικά που περιστρέφονται γύρω από τη Γη.

Αναφέρονται διάσημα βουνά όπως οι κορυφές του Έβερεστ, του Κιλιμάντζαρο και του Μον Μπλαν.